Vind je camping in Zwitserland

Op zoek naar een leuke camping in Zwitserland? In Zwitserland vind je verschillende campings voor een heerlijke vakantie in de bergen. Het is een veelzijdig land met historische steden, bergdorpjes en hoge bergen en prachtige landschappen.

Bekijk de campings in Zwitserland

Populaire bestemmingen in Zwitserland

Bern

Bern is een kanton in het midden van Zwitserland. De gelijknamige stad Bern is de hoofdstad. Het is een charmante stad omringd door besneeuwde toppen van de Alpen.

Jura

Jura is een kanton in het noordwesten van Zwitserland. Het is een prachtige gebied dat bestaat uit bergen, vlaktes, wijngaarden en plaatsen met een middeleeuwse sfeer.

Meer van Genève

Het Meer van Genève (Lac Léman) is een groot meer op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Het is een van de grootste meren van Europa.

Wallis

Wallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland. Je vindt er de hoogste berg (Dufourspitze), de langste gletsjer en de spectaculairste landschappen van Zwitserland.

Ticino

Ticino is het zuidelijkste kanton van Zwitserland. Het is genoemd naar de gelijknamige rivier en bijna volledig Italiaanstalig, op de Duitstalige gemeente Bosco/Gurin na.

Graubünden

Graubünden is het oostelijkste en grootste kanton van Zwitserland. Het kanton is zeer bergachtig en bekend door de kronkelige spoorlijnen van de Rhätische Bahn.

Vaud

Vaud is een kanton in het westen van Zwitserland. Je vindt er beroemde kazen zoals Gruyère en L’Etivaz, oude tradities, wijngaarden (Chablais) en gevarieerde landschappen.

Zürich

Zürich is een kanton in het centrum van Zwitserland. Het is een deel van het Middenland. Je vindt er resten van Romeinse kastelen en cultuur in de stad Zürich.

Luzern

Luzern is een kanton in Centraal-Zwitserland dat aan de voeten van de Zwitserse Alpen ligt. Het kampeertoerisme concentreert zich rond de stad Luzern en de Vierwaldstättersee.

Vakantie in Zwitserland

Kamperen in de Alpen

Ben je opzoek naar een rustige en sfeervolle vakantie in Zwitserland, dan is een charme camping de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. In heel Zwitserland vind je een variëteit aan (kleine) charme campings in de bergen, aan een meer in het bos of bij een rivier. Een charme camping biedt net dat beetje extra op het gebied van gastvrijheid, ruimte en rust. Boek een charme camping in de natuur, tussen de wijngaarden, in het groene binnenland of in de prachtige Zwitserse Alpen. De faciliteiten op een charme camping lopen uiteen van een zwembad, animatie tot een goed restaurant. Daarnaast verhuren sommige charme campings bijzondere accommodaties als een safaritent, boomhut of luxe lodge. Tenslotte kan je ervoor kiezen om een charme camping met een Nederlandse eigenaar te boeken.

Bekijk het aanbod