Meld je camping aan

Je camping op Charmecamping.nl

Charmecamping.nl is een online marktplaats (sinds 2017) voor het zoeken en direct boeken bij de eigenaar/aanbieder van een charme camping en huuraccommodatie. We zetten alle charme campings en huuraccommodaties op een rij. Al onze beschrijvingen en teksten worden door de redactie SEO-proof geoptimaliseerd.

We bieden een scala aan advertentiemogelijkheden voor campings, accommodaties, ketens, maar ook aanverwante industrieën, zoals caravan- en campermerken, glampingmerken en kampeeruitrusting. Neem gerust contact met ons op voor volledige prijsinformatie en kant-en-klare oplossingen per e-mail op info@charmecamping.nl of telefoon +31 10 8449512.

Camping aanmelden

Factsheet

Sinds mei 2017 presenteren wij op charmecamping.nl de leukste campings in Nederland en Europa. De afgelopen jaren zijn wij gestaag gegroeid.

 • Bereik 2023: 786.000 bezoekers
 • Bereik 2022: 585.000 bezoekers
 • Bereik 2021: 465.000 bezoekers
 • Bereik 2020: 298.000 bezoekers
 • Bezoekers: 65% vrouw / 35% man
 • Leeftijd: 35-64 jaar

Wat is een charme camping?

Bij de beoordeling of een camping een vermelding kan krijgen op Charmecamping.nl, maken wij gebruik van onderstaande criteria. De camping of huuraccommodatie hoeft en zal zeer waarschijnlijk niet aan alle criteria voldoen om toch in aanmerking te komen voor een vermelding.

# Mooie omgeving

Charme campings hebben een natuurlijke ligging, in het bos, aan zee of op het platteland, weg van het massatoerisme. Maar ook authentieke gebouwen en fraai uitzicht dragen wat ons betreft bij aan de beleving van een charme camping.

# Aandacht voor rust & gastvrijheid

De meeste gasten van charme campings zoeken rust, sfeer, ruimte en gastvrijheid. De campings beschikken daarom niet over grootschalige animatie, rumoerige speeltuinen en lawaaierige kantines. Charme campings zijn gemoedelijk en bieden ruimte en privacy.

# Kindvriendelijk

Ook kinderen voelen zich thuis op een charme camping. Daarom vind je veelal in het hoogseizoen (beperkte) voorzieningen en kinderactiviteiten, zoals klassieke animatie (bonte-avond, cup cakes bakken), een zandbak, schommel of soms een boomhut of trampoline. Als de kinderen lekker vrij kunnen spelen is dit absoluut een pré.

# Aantal plaatsen

Charme campings zijn niet per definitie kleine campings. Door de ruime opzet, privacy en gemoedelijke sfeer, een zwembad met een menselijke maat en kleine keuken, beleef je campings tot circa 200 plaatsen, die aan bovenstaande criteria voldoen, ook als sfeervol en gastvrij.

Wat krijg ik?

Om de camping te presenteren bieden we een zo compleet mogelijke vermelding.

Een goede eerste indruk!

De vermelding bestaat uit een complete pagina op onze website met daarop de beschrijving van de camping en omgeving (SEO geoptimaliseerd), link naar de eigen website, alle kenmerken op een rij, telefoonnummer en adresgegevens, contactformulier gekoppeld aan het e-mailadres van de camping, foto’s (maximaal 26 stuks), video en een kaart met de locatie van de camping. De camping is daarna vindbaar op onze zoekpagina’s voor regio’s, thema’s ligging, enzovoort.

Wat doen wij voor jou?

Onze redactie verzorgd en optimaliseert de vermelding en publiceert deze online. Uiteraard gebruiken wij hiervoor ook onze socials (Facebook, Instagram en Pinterest). Tenslotte investeren wij veel in kennis, marketing, unieke content, klanttevredenheid, gebruiksvriendelijkheid en nieuwe software om de website competitief te houden.

Wat kost een vermelding?

Een online vermelding op Charmecamping.nl is niet gratis.

 • €89,- voor campings met maximaal 65 plaatsen.
 • €134,- voor campings met meer dan 65 plaatsen.

Kleinschalige campings tot maximaal 65 plaatsen € 89 voor 12 maanden en campings met meer dan 65 plaatsen € 134 per jaar. Bedrijven in Nederland en accommodaties binnen de EU zonder een buitenlands BTW nummer zijn ook 21% BTW verschuldigd. Voor Btw-plichtige bedrijven in binnen de EU brengen wij geen BTW in rekening. Absolute voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat u een geldig BTW nummer van het land binnen de EU heeft.

Extra zichtbaarheid op de website?

Wil je meer zichtbaarheid? Dan hebben wij een aantal mogelijkheden om meer bezoekers te bereiken.

De camping mag gezien worden

 1. Toppositie: hiermee rouleert uw camping 12 maanden prominent boven aan de overzichtspagina’s, € 250,- ex btw.
 2. Camping in beeld: uw camping staat 12 maanden op de homepage of pagina naar wens, € 250,- ex btw.
 3. Nieuwsbrief: hiermee verschijnt uw charme camping eenmalig in onze nieuwsbrief € 25,- ex btw. Bekijk hier de kalender 2024
 4. Doorplaatsing: vermelding van uw camping op een andere site uit ons netwerk, per extra site € 45,- ex btw.

Kan ik de BTW verleggen?

Bedrijven in Nederland en bedrijven binnen de EU zonder een BTW-nummer zijn btw (21%) verschuldigd. Voor BTW-plichtige bedrijven in het buitenland binnen de EU, brengen wij geen BTW in rekening. Absolute voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat u een geldig buitenlands BTW-nummer heeft.

Hoe beëindig ik mijn advertentie?

Als je de vermelding wilt opzeggen/stoppen, dan volstaat een mailtje met daarin de opzegging of een reply op de factuur. De vermelding loopt jaarlijks door totdat u deze zelf beëindigd.

Camping aanmelden