Meer foto's

Het Buitenverblijf Erve Punte

Stel je voor… een heldere sterrenhemel, een uitzicht over velden en bossen, verscholen in de natuur, ver weg van drukte, in een ongedwongen sfeer. Dat is uniek verblijven bij Erve Punte. Verscholen midden in de Twentse natuur, gelegen tussen Oldenzaal, Enschede en Losser ligt het Buitenverblijf Erve Punte. Een typische Twents Saksische boerderij uit het begin van de vorige eeuw, die veel van haar karakteristiek heeft weten te behouden. Nostalgisch met een eeuwenoud verhaal.

Kleinschalige charme camping

De kleinschalige camping met theehuis en boerderijkamers, bevindt zich midden in de bossen, waar je tijdens een boswandeling in de avondschemer of vroege ochtend regelmatig reeën en andere bosdieren tegenkomt. Ontdek dit stukje uniek Twente, in een ongedwongen sfeer, ver weg van de drukte. Waar s ‘avonds een kampvuurtje brand en je heerlijk weg kunt dromen met kijk over velden en bossen. De camping biedt 25 ruime plekken, zowel schaduwrijk als zonnig met een schitterend uitzicht. Kies je eigen plekje en ervaar het gevoel van vrijheid op deze bijzondere plek. Nieuw dit jaar zijn de twee trekkershutten op de camping. Deze comfortabele hutten zijn voorzien van alle gemakken zoals een kitchenette, toilet, privé douchehuisje, zithoek en kleine veranda. Geschikt voor trekkers maar ook voor een langer verblijf. Je verblijft in een kleine en zeer gezellige pod.

Schatkamer van Twente

De gemeente Losser is met recht de Schatkamer van Twente. Met zijn rijke geschiedenis, verborgen parels en zijn bodemrijkdommen liggen de schatten er voor het oprapen. Daar kan iedereen zichzelf van overtuigen. De deuren van de schatkamer staan namelijk wijd open. Losser kan bogen op de meeste en mooiste landgoederen van Twente. Ze sluiten naadloos aan bij de schitterende natuurgebieden als Het Lutterzand, de Duivelshof en de Tankenberg en gaan net over de grens haast ongemerkt over in het Gildehauser Venn en het Bentheimer Wald. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de rijkdom aan natuurschatten waarmee Losser en zijn omgeving royaal zijn bedeeld.

Prachtig wandelen en fietsen

In Losser kan de toerist genieten van wandelen fietsroutes die gezamenlijk meer dan 500 km lang zijn. Daarmee heeft de gemeente het grootste en meest gevarieerde aanbod in Twente waaronder de Böggelpadroute, de Toer d’ Energie en de Lutterbergwandeling. Wie ‘even’ de grens over wil wippen kiest de Gildehaus Dinkelroute en zal daar merken dat de Duitse grensplaatsen meer dan alleen een goede buurman van Losser zijn. De Losserse geschiedenis wordt zichtbaar door de rijkdom aan monumenten, oude boerenerven, kerkenpaden, markenstenen, landkruisen, kapelletjes, grafheuvels en urnenvelden. Er bestaan nog tal van tradities, streekproducten en legenden die Losser zijn unieke cultuurhistorische identiteit geven.

Omgeving van Losser

De schatkamer heeft nog veel meer voor je in petto! Het gebied rondom de Buitenverblijf Erve Punte is in geologisch opzicht heel bijzonder. De rijke en gevarieerde geschiedenis van Losser gaat terug tot de prehistorie Het stroomgebied van de Dinkel biedt de bezoeker een kijkje op 30.000 jaar ontstaansgeschiedenis en behoort tot de oudste van Nederland. Staringgroeve Eén van de belangrijkste geologische vindplaatsen in Nederland is de Staringgroeve in Losser, vernoemd naar de vermaarde geoloog dr. W.C.H. Staring. Daar komt de historie van Losser letterlijk aan de oppervlakte. In geologisch opzicht is het een belangrijke plek.

En wil je lekker een dagje winkelen, cultuur opsnuiven of uit eten gaan dan zijn de omliggende steden Enschede, Oldenzaal en Bad Bentheim een echte aanrader.

Overige information van deze accommodatie

Ben je benieuwd naar de beschikbaarheid en de prijzen?

Buitenverblijf Erve Punte
Nederland Overijssel Twente Losser

Oldenzaalsestraat 135A, 7581 PZ Losser

Duits, Engels, Nederlands
het hele jaar open

Contactformulier

  • Abonneer je gratis op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de leukste charme campings en beste aanbiedingen in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel je ervaring met onze bezoekers

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.

Blurred map of Europe