De charme camping Rio Verde in Costacciaro is de perfecte vakantiebestemming in de natuur voor u en uw gezin op het platteland van Umbrië in Italië.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 50
Huuraccommodaties: 14
Kampeerterrein: 3,00 ha
Hoogte: 550 m

Camping Villaggio Rio Verde

De charme camping Rio Verde in Costacciaro is de perfecte vakantiebestemming in de natuur voor u en uw gezin op het platteland van Umbrië. Door de omringende bergen en de vele bomen is het ook in hartje zomer altijd heerlijk koel. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur of allerlei buitensporten te beoefenen, zoals wandelen en paardrijden. Het restaurant van Rio Verde naast het zwembad biedt allerlei specialiteiten uit de regio en uitstekende wijnen. De camping biedt schaduwrijke kampeerplaatsen in een oud dennenbos en chalets (met kleine keuken, badkamer en veranda). De camping organiseert ook buitenritten te paard door de bossen, en beschikt over 5 schaduwrijke paddocks met een totale oppervlakte van 3 hectare en 10 boxen.

Mooie 3-sterrencamping in Umbria

Camping Villaggio Rio Verde in Costacciaro is een mooie 3-sterrencamping in Umbria. Rio Verde werd in 1980 geopend. Dit volgde op de verbouwing die de eigenaren op hun landgoed en hun landhuis realiseerden. Het is een speciaal landgoed: de meeste pijnbomen zijn meer dan honderd jaar oud en zorgen voor schaduw. De klanten voelen zich er vrij en in harmonie met de natuur. Hier kunt u genieten van het geluid van de vogels en de frisse en zuivere lucht. Sinds 2001 zorgen Francesca en Daniela met veel energie en enthousiasme voor uw welzijn op het park en heten u graag van harte welkom. Paardenliefhebbers kunnen hier genieten van een tocht in de vrije natuur van het Natuurpark van Monte Cucco. Er is veel te zien: fossielen, grotten, eeuwenoude bomen en vele heilzame planten en zeldzame bloemen. Deltavliegen is één van de sporten die u hier in Monte Cucco goed kunt beoefenen. Het is één van de beroemdste plaatsen in Italië en in Europa. In 1999 werden hier de wereldkampioenschappen georganiseerd en vaak ook de Italiaanse kampioenschappen. Elk jaar komen er vele piloten uit allerlei landen voor het Internationale kampioenschap. 35 km verderop is er een ander natuurpark ‘Gola della Rossa’ waarin schitterende grotten zijn die u het gevoel geven alsof u in een sprookje rondloopt.

Vakantie in Umbrië op Camping Rio Verde

Camping Rio Verde ligt midden in het natuurpark Monte Cucco in een vallei aan de waterval de Chiascio. Ook op cultureel gebied valt er veel in de omgeving van Perugia te beleven. Costacciaro is een gemeente in de Italiaanse provincie Perugia. Bezoek bijvoorbeeld de archeologische sites en middeleeuwse Italiaanse stadjes. Bezoek de stad Perugia gelegen op een heuvel, op 300 meter boven de rivier de Tiber. Het is een stad met een bijzondere charme. De stad combineert geschiedenis met een kosmopolitische jonge uitstraling vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders die zich op de Piazza Fortebraccio bevindt.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €24,00 €24,00 €32,00 Per dag
Extra persoon €7 €7 €9 per dag
Kind €4 €4 €6 per dag
Chalet 2/4 personen €50 €50 €100 per dag

Camping Rio Verde

Italië Midden-Italië

località Fornace 1
06021 Costacciaro (PG)

+39 (0)7 59 17 01 81
Engels, Frans, Italiaans
half april - eind september
  • Abonneer je nu op de nieuwsbrief en ontvang de leukste charme campings via de e-mail. Mis dit niet!

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.