Aanbevolen regio's en populaire gebieden in Slovenië

Centraal Slovenië

Boek een camping in Centraal Slovenië, een groen gebied met veel bossen en laaggebergte tussen de kust, de Julische Alpen en Oost-Slovenië.

Julische Alpen

Boek een camping in de Julische Alpen, een prachtig gebied met mooie natuur en wilde rivieren, dat is vernoemd naar de Romeinse heerser Julius Caesar.

Meer van Bled

Boek een camping aan het Meer van Bled, een prachtig meer bij Bled tussen de bergketen Karawanken en de hoge bergtoppen van de Julische Alpen.

Oost-Slovenië

Boek een camping in Oost-Slovenië, een veelzijdige regio met met kastelen en kerken, historische steden, wijngaarden en idyllische Alpenvalleien.

Sloveense Rivièra

Boek een camping aan de Sloveense Rivièra en geniet van de Adriatische kustlijn met rustige stranden, rotspartijen, fraaie baaitjes en mediterrane havenstadjes.

Camping-slovenië.nl

Voor een compleet overzicht van campings in Slovenië raden wij onze website Camping-slovenië.nl aan. Je vindt hier naast onze charme campings ook andere campings.

Populaire vakantieregio's in Slovenië

Gorenjska & Meer van Bled

Het Meer van Bled is een prachtig meer tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië bij de plaats Bled.

Goriška

Goriška is een streek die je het beste kunt vergelijken met Toscane, maar dan nog rustiger! Het gebied is een lappendeken van kleine wijngaarden.

Osrednjeslovenska & Ljubljana

Centraal in Slovenië vind je de regio Osrednjeslovenska. Ljubljana is de hoofdstad en grootste stad van Slovenië gelegen aan de rivier de Ljubljanica.

Vakantie in Slovenië

Slovenië, een prachtig vakantieland!

Slovenië is een prachtig land met geweldige outdooractiviteiten, natuur en mooie dorpen. Geniet van een boottochtje op het Meer van Bled (in het noorden) of een wandeling in de Julische Alpen.

Ontdek Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië

De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana gelegen in het midden van het land aan de gelijknamige rivier Ljubljana. Een ideale bestemming voor een dagtrip vanaf jouw camping in Slovenië. In de stad vind je een groot aantal interessante musea, waaronder het Nationaal Museum Slovenië en het Sloveens Etnografisch Museum. De Oude Stad van Ljubljana is autovrij, je kunt hier rustig wandelen en een bezoek brengen aan het Prešerenplein, vlak bij de mooie roze Franciscanenkerk en de rivier Ljubljanica met zijn unieke drie bruggen, de Tromostovje.