Camping de Wedze is een gezellige, kleinschalige camping inTwijzel in Friesland. Ideaal voor natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 25
Huuraccommodaties: 2

Camping De Wedze

Camping De Wedze is gevestigd midden in een karakteristiek coulisselandschap met uitzicht op een kerktoren uit de 13e eeuw. Het dorp Twijzel ligt in Friesland op de lijn Leeuwarden-Groningen en vanaf de A7 (Drachten) binnen 15 minuten bereikbaar. De mini- camping is geopend sinds juli 2015 en biedt ruimte voor 25 kampeerplekken. De charme camping is parkachtig aangelegd in een landelijk gebied. De gasten zijn met name fietsliefhebbers, wandelaars en rustzoekers. Er is geen animatie en er zijn, met uitzondering van een zandbak, geen speeltoestellen. Je kunt een langere periode van deze prachtige omgeving komen genieten, maar er zijn geen seizoensplekken. Op de sfeervolle camping mag je zelf een plek uitzoeken en gaan staan zoals jij dat wilt, mits er rekening gehouden wordt met de mede-kampeerder. Heb je zelf geen kampeermiddel, maar wil je wel komen kamperen? Dan zijn er 2 Safaritenten, 1 Bell-tent en 2 caravans, bestemd voor verhuur. Allen zijn volledig ingericht, beddengoed is aanwezig.

Geniet van rust en de prachtige sterrenhemel

De nachten zijn hier nog echt donker, waardoor er vaak een prachtige sterrenhemel waarneembaar is. Wanneer je bij iets kouder of regenachtig weer toch even knus en gezamenlijk wil zitten, dan is dat mogelijk in de tunnelkas. Deze kas wordt ook gebruikt voor indoor-kamperen. Daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt door gasten die op fietsvakantie zijn, zij zetten dan hun tentje binnen neer. In de tunnelkas zijn enkele stoelen, banken en tafels aanwezig die door de gasten gebruikt mogen worden. Tevens staat hier een pooltafel, klaar voor gebruik. In de aanwezige kast liggen boeken, tijdschriften en spellen; maar ook veel foldermateriaal, wandel- en fietsroutes. De charme camping biedt standaard 6 ampère stroom aan, maar tegen een meerprijs kun je ook 16 ampère afnemen. Er is geen Wifi, maar als alternatief zijn er MiFi-routers te huur, wel graag reserveren want de voorraad is beperkt.

Omgeving van Twijzel

Twijzel is een klein dorp, nabij Buitenpost. Het ligt tussen Leeuwarden (21 km) en Groningen (35 km), beide steden zijn dan ook goed bereikbaar. Ook de prachtige 11-steden stad Dokkum bevind zich in de nabij omgeving (17 km). De algemene voorzieningen treft u aan in de omliggende dorpen zoals Buitenpost, Kollum en Zwaagwesteinde.

 

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €13,50 €13,50 €16 per dag

Camping De Wedze

Nederland Friesland Twijzel

de Wedze 22C
9286 EV Twijzel

+31 (0)6 25 03 79 56
Duits, Engels, Nederlands
  • Abonneer je nu op de nieuwsbrief en ontvang de leukste charme campings via de e-mail. Mis dit niet!

Voeg beoordeling toe

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.