Algemene gegevens

Staanplaatsen: 15

Camping de Achte

Camping de Achte in Wommels is een landelijke camping in Friesland in de driehoek, Bolsward, Franeker en Sneek. De rustige camping is uitermate geschikt voor natuurliefhebber, fietsers en wandelaars. Zo vind je in de omgeving van dit mooie plekje veel mooie fiets- en wandelroutes. Op steenworp afstand van de kleine camping ligt de monumentale Slachtedijk. Zet je tentje op en geniet van de rust en het uitzicht over de weidse polder. De camping is kindvriendelijk. Zo zijn er een schommel, trampoline, zandbak en glijbaantje aanwezig. De kinderen kunnen ook helpen bij het poetsen van de pony’s en bij slecht weer is voor de jongste kinderen een binnenspeelruimte aanwezig.

Rustiek kamperen in Friesland op Camping de Achte

In de rustige omgeving van Camping de Achte vind je verschillende natuur- en vogelgebieden. Je bevindt je hier in de habitat van de Grutto en vele andere weidevogels. De natuurgebieden zijn perfect te voet of met de fiets te ontdekken.

Kamperen tussen de weidevogels

Twee echte aanraders zijn het natuurgebied Skrok en Skrins. Skrok is een prachtig weidevogelgebied in Friesland, waar veel vogels rust en voedsel vinden. In het voorjaar zijn de bloemrijke graslanden een perfecte broedplaats voor talloze weidevogels. Ook Skrins is een toevluchtsoord voor vele trek- en weidevogels. In het voorjaar bieden de bloemrijke graslanden voldoende voedsel en rust om er te broeden.

Oude kreken en natte graslanden

Breng ook een bezoek aan de Lionserpolder. Vanaf het Jabikspaad dat dwars door de Lionserpolder loopt, zijn de weidevogels perfect te bewonderen. De oude kreken en onregelmatige, hobbelige percelen getuigen nog van de invloed van de zee en de boeren die in de eeuwen daarna de polder hebben ontgonnen en bewerkt.

We hebben de beste aanbieders voor Camping de Achte voor je op een rij gezet:

Bekijk de vorige prijskolom
Bekijk de volgende prijskolom
Laagseizoen Voorseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €15 €15 €15 per nacht
Extra persoon €5 €5 €5 per nacht
Kind 3-16 jaar €2,50 €2,50 €2,50 per nacht

Camping de Achte

Nederland Friesland Wommels

De súdhoeke 9, 8731CK Wommels

0031 (0)6 55 17 70 33
Duits, Engels, Nederlands
April tot half oktober
  • Abonneer je nu op de nieuwsbrief en ontvang circa 2 keer per maand de leukste charme campings en beste aanbiedingen in je inbox. Probeer het, je kunt je altijd uitschrijven.

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.