Kamperen in België

Een andere wereld

Wanneer je de Belgische grens oversteekt, kom je in een heel andere wereld terecht. Natuur in de vorm van uitgestrekte bossen, een bourgondische keuken en natuurlijk het zachtmoedige karakter! Veel kampeerders vinden in België dan ook wat zij in eigen land missen. Rustiek kamperen in een ontspannen sfeer, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels van de Ardennen, levendige steden en de Bourgondische keuken.

De leukste charme campings

In België vind je charmante kleine campings met een veelzijdig aanbod. Bungalows, stacaravans, tenten en kampeerplaatsen, de keuze is enorm. In de zomermaanden vind je op de kleine campings in België leuke animatie voor de kinderen. Natuurlijk kun je een duik nemen in het verwarmde zwembad en genieten van de verschillende, georganiseerde, buitenactiviteiten.

Belgische gastvrijheid

Charme campings in België zijn een uitstekend startpunt voor het ontdekken van de culturele rijkdom, natuur en geschiedenis van België. Steden, als Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen en talrijke talrijke kleinere plaatsen, zoals Leuven, Ieper en Tongeren zijn absoluut een bezoek waard. De hoofdstad Brussel verleid de toerist met beroemde bezienswaardigheden, als het het Atomium, de Grote Markt, Manneken Pis en het Koninklijk Paleis van Brussel.

De Belgische Ardennen

België is onderverdeeld in drie delen te weten Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het grootste gedeelte van Wallonië wordt in beslag genomen door de Belgische Ardennen, een bosrijk laaggebergte. Kamperen op een natuurcamping in de Belgische Ardennen is populair bij de Nederlanders. Het prachtige landschap met de bossen, vele riviertjes en kleine dorpjes hebben toeristen veel te bieden. Natuurliefhebbers, rustzoekers, sportievelingen, cultuurzoekers of mensen die gewoon willen genieten van de rust in één van de mooiste streken van Europa kunnen in de Belgische Ardennen hun hart ophalen. Vooral de uitgezette wandelroutes zijn echt een aanrader!

Brede zandstranden

Langs de Noordzeekust, met zijn brede zandstranden en mondaine badplaatsen, vind je verschillende charme campings aan zee. Je kunt kamperen in de omgeving van Blankenberge, Knokke en Oostende. De Belgische kust is een perfecte bestemmingen, wanneer je zin hebt om een weekendje uit te waaien aan zee. De meeste leuke badplaatsen aan de Belgische kust liggen niet ver van Brugge vandaan. Combineer een dagje strand met een bezoek aan de historische stad Brugge.

Proef de Bourgondische keuken

Het land heeft een kenmerkende gerechten. Je kunt immers niet op vakantie gaan in België zonder kennis te maken met de lokale keuken. Denk aan de Belgische frieten met mayonaise, mosselen met friet, Vlaams stoofvlees, Brusselse wafels, vol-au-vent, gehaktballetjes, witlof en garnalenkroketten.

Charme campings per gebied

Wallonië

Mooie kastelen, historische steden en grote natuurgebieden.

Vlaanderen

Pittoreske stadjes, mooi kustgebied en speciaalbier.

Belgische Ardennen

Hoge bergen, groene bossen en lange rivieren.

Belgisch Limburg

Uitgestrekte bossen, mooie heidelandschappen en gezellige stadjes.

Belgisch Luxemburg

Prachtige wouden, lange rivieren en pittoreske stadjes.

Antwerpen

Oneindig veel winkels, historische pleintjes en interessante musea.

West-Vlaanderen

Mooie stranden, lange duinen en gezellige kustplaatsjes.

Luik

De Hoge Vennen, de Maasvallei en de Ardennen.

Namen

Wandelen, fietsen en veelzijdige landschappen.