5 charme campings voor natuurliefhebbers

Lekker kamperen in de natuur, genieten van de omliggende bossen, bergen en de prachtige vergezichten. Een charme camping voor natuurliefhebbers is sfeervol, rustig en ligt op het mooiste plekje in de natuur. De perfecte plek voor iedere natuurliefhebber! Wij hebben 5 charme camping voor natuurliefhebbers geselecteerd waar je een geweldige vakantie middenin de natuur kunt beleven.

1. Moulin de Lacombe (Franrkijk)

Camping Moulin de Lacombe is een prachtige terrasvormige charme camping voor natuurliefhebbers, die van rust, cultuur, sport en ontspanning houden. Er is een mooi zwembad, een kleine bar en jeu-de-boulebaan. Het terrein ligt op een prachtige, historische locatie aan rivier la Glane de Malesse. Op en rondom de camping is het fris en oorspronkelijk, bloemrijk en bosrijk met veel rivieren, vergezichten en glooiende heuvels. Er zijn achttien kampeerplaatsen beschikbaar en vier mooie huuraccommodaties. De huuraccommodaties variëren van luxe ingerichte tenten tot een leuke ouderwetse camper. De kampeerplekken zijn ruim en omgeven door groen. De camping ligt ver weg van de snelweg, diep in de heuvels en heeft een mooie schone lucht. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur.

Meer informatie

2. Camping Warnsborn (Nederland)

Camping Warnsborn in is een sfeervolle charme camping in het prachtige Gelderland, gelegen op één van de mooiste landgoederen van de stichting “Het Geldersch Landschap”. Het grote kampeerterrein ligt in een prachtig loofbos aan de rand van Arnhem. De oeroude beuken en eiken beschutten je goed tegen de wind. De indeling van het terrein is speels en door het mooie gras en de ligging geeft het velen een “buitenlands” gevoel. De kleine tentjes hebben een heel eigen stuk van de camping. Mensen van alle leeftijden uit de hele wereld genieten hier van de rust en natuur van “Warnsborn”. De camping is ideaal voor echtparen, koppels, alleengaanden en gezinnen met kinderen tot ongeveer 10 jaar. Om heerlijk rustig toeristisch te kamperen, de omgeving te ontdekken, daguitstapjes te maken en te fietsen en te wandelen.

Meer informatie

3. Faranghe! Camping & countryhouse (Italië)

Faranghe! Camping & countryhouse is een panoramisch gelegen charme camping op de grens van Umbria en Le Marche in het groene hart van Italië. De kleine boerencamping op een paar minuten van winkels en restaurants. De kleinschalige camping heeft 18 ruime kampeerplaatsen voor een caravan of tent. Ook beschikt de karaktervolle camping over een tweetal retrocaravans en een tweetal comfortabele appartementen met elk een eigen terras. Er zijn veel wandelmogelijkheden in de omliggende natuurgebieden. Op 3 km van de camping begint de walhalla voor mountainbikers, met veel routes in diverse moeilijkheidsgraden. Verder zijn er bijzondere excursies & workshops op en rondom de camping.

Meer informatie

4. Camping Am Drewensee (Duitsland)

Campingplatz Am Drewensee in Wesenberg is een charme camping in Duitsland gelegen op het platteland in de regio Mecklenburg-Voor-Pommeren. Op Campingplatz Am Drewensee kan je helemaal tot rust komen gelegen op het platteland. Op de camping heb je de mogelijkheid een kampeerplaats voor je eigen tent, caravan of camper te huren. Ook heeft de camping verschillende mooi ingerichte stacaravans tot zijn beschikking. De camping heeft een leuk animatieprogramma, een speeltuin en is toegestaan voor honden.

Meer informatie

5. Camping Menina (Slovenië)

Camping Menina is een grote camping in het dorpje Rečica ob Savinji met een eigen klimbos in Slovenië. Hier is het mogelijk om het leven en de bezigheden van de oorspronkelijke bewoners te ontdekken, de prachtige natuur te verkennen, te genieten van de rust ver weg van de drukte van de stad. Op de camping kan je verschillende blokhutten, kampeerplaatsen, chalets en stacaravans huren. Verder kan je op de camping heerlijk zwemmen in de rivier, wandelen, fietsen en heerlijk genieten van de wellness faciliteiten.

Meer informatie